WIRED Theater Carré ISK | Verslag 13 april 2018

Wired Theater is samen met 4e jaar ISK-leerlingen van Carré College neergestreken op het Maaspodium en dat is te zien: You are WIRED! De WIRED Selfiebooth staat opgesteld, de indrukwekkende kleiportretten uit het voortraject met kunstenaars Efrat Zehavi en Liesbeth Eshuis zijn tentoongesteld en links en rechts zien we dansers alvast rek en strekoefeningen doen.

“Ik vroeg me af of de leerlingen de techniek snel onder de vingers zouden krijgen, voor het eerst het boetseren met klei maar ik was erg onder de indruk” – Liesbeth Eshuis

In de theaterzalen zijn de leerlingen geconcentreerd bezig om de gemaakte animaties op het grote theaterscherm te complimenteren met een choreografie van Lloyd Marengo op de opzwepende beats van muzikant Koko Lawson. Samen met de jongeren maakt hij in een workshop drummen de performance helemaal compleet!

“Het belangrijkste is dat de leerlingen een goede tijd hebben en genieten” – Lloyd Marengo

In de workshop Mime van Marvin Gomez wordt ook de centrale vraag van deze editie behandeld; “Hoe kunnen we elkaar verstaan zonder taal?” Langzaamaan komen de leerlingen uit hun comfortzone en wordt er geëxperimenteerd met vallen zonder jezelf te bezeren, vechtscenes zonder iemand echt te raken en hoe lichaamstaal veel meer communiceert dan we denken.

“Deze groep heeft echt vertrouwen onderling, de schaamte is voorbij en ik lag me rot om hun mime performance bij de workshop van Marvin Gomez” – Docent Carré College

In de centrale ruimte nemen Dj Doodleuk & Dj Deugniet de muziek voor hun rekening, onder grote belangstelling van een paar jonge aspirant d.j.’s, m.c.’s en bboys! De experimenten van klei worden doorgevoerd en in de workshop Street-Art Stencil & Graffiti met de Rewriters snijden een aantal leerlingen de eerste sjablonen die met spuitbus op een groot gezamenlijk doek worden gezet.

“Ik wil heel graag d.j. worden, dit is chill, ik vind dit een hele leuke dag”- Student Carré College

Rond de middag is er een gezellige maar geconcentreerde workflow te voelen, het Maaspodium is een inspirerende locatie en de leerlingen vinden het te gek om een dag op de vloer te mogen werken. Iedereen loopt bij elkaar langs om inspiratie op de doen en ook bij deze editie zijn de razende reporters in spe onder begeleiding van de Digital Playground workshop bezig om de dag vast te leggen voor de Aftermovie!

Wie van jullie durft de microfoon te pakken?! – Afronaut

Afronaut maakt livemuziek met de leerlingen en na de eerste aarzeling grijpen een aantal van hen de microfoon voor een freestyle. Er wordt gejuicht, geklapt en gelachen door hun medeleerlingen en ook een aantal docenten kunnen het lichaam niet meer in bedwang houden en er wordt spontaan gedanst! Onze fotograaf geeft zijn camera aan een van de jongens en ook daar zijn de resultaten verrassend goed!

“Ik gaf een van de leerlingen mijn camera om een reportage te maken, toen hij terugkwam was ik zo onder de indruk, zo mooi had ik het zelf niet vast kunnen leggen” – Floris – Simple Studio

“Ik ben dol op dansen, ik geef zelf wiskunde maar daar gebruik ik ook beweging en dans bij, kijk hoe de kinderen opleven!” –  Docent Carré College

Vanaf 13.30 is het genieten van het middagprogramma waar de leerlingen verder kunnen ontdekken, maken, kijken en beleven. De expressieve dansvoorstelling ‘Right of Existence’ en solo ‘Voice Behind the Mirror’ van choreograaf Sheyda Darab, speciaal gemaakt voor deze editie, weet de leerlingen echt te raken. Zij weet als Iraanse hoe het is om in een vreemd land, met vreemde taal en cultuur een plekje te vinden.

De witte bucketdrums staan klaar in de theaterzaal voor de afsluitende presentatie Bucketdrumming met Bennie’s Business, die samen met de leerlingen en Bennie’s dansers een spetterend einde van een hele creatieve en gezellige dag verzorgen!

“Wij gaan kijken hoe wij kunnen communiceren zonder taal maar met drum en dans” -Bennie’s Business

“Ik train keihard om skills te blijven ontwikkelen” – Danser Stefan – workshop Bennie’s Business

De gastvrijheid van Maaspodium en het programma van WIRED zorgde voor een welkom gevoel van de leerlingen. Ze voelden zich thuis in het theater, zeker een geslaagde dag!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *